Banner

Archive for the ‘Bunting/Banner’ Category

Print Banner/Bunting Murah

Icon Written by zaira on 08/03/2013 – 11:09 am

Assalamualaikum.. Salam di pagi Jumaat. Saya membuka tawaran khas untuk graphic designer yang masih mencari-cari tempat untuk print banner/bunting yang murah. Syarat-syarat: Design sendiri dan artwork perlu dihantar dlm bentuk high resolution jpg. Pihak kami tidak akan bertanggungjawab sekiranya cetakan tidak memuaskan hasil daripada low resolution file. Minimum order: 1 pc bersaiz 6sqft. Bukan urgent [...]

Tags: , , , ,

Banner / Bunting Majlis Harijadi / Aqiqah

Icon Written by zaira on 21/02/2012 – 5:55 am

Assalamualaikum. Berikut adalah contoh banner untuk kedua-dua majlis di atas. Untuk maklumat lanjut dan contoh-contoh lain, boleh terus ke facebook saya: www.facebook.com/zairaidriscom Saiz: 6ft x 2ft Saiz: 2ft x 5ft Terima kasih..

Tags: ,

Banner – Restoran Embun Urai

Icon Written by zaira on 17/08/2011 – 12:50 pm

Assalamualaikum.. salam sejahtera.. Tempahan untuk Restoran Embun Urai ni sebenarnya disiapkan di awal Ramadhan lepas. Tuan kedai dah buka untuk khidmat penghantaran makanan di kawasan yang berhampiran. Jadi, kepada sesiapa yang berada di sana, sila-sila lah ye. InsyaAllah lepas raya nanti, teringin juga nak mencuba makanan di sana. p/s: sangat menduga iman apabila perlu menyiapkan [...]

Tags: , ,

Bunting – Anjung Suri

Icon Written by zaira on 25/05/2011 – 11:14 am

Assalamualaikum.. Berikut ialah bunting yang dibuatkan untuk www.anjungsuri.com yang menjual pelbagai barangan berjenama Tupperware. Saiz: 2kaki x 6kaki Finishing: PVC pipe dan tali untuk digantung. *maaf.. gambar senget.. kelam kabut nak hantar ke pemiliknya..  Terima kasih kepada pihak Anjung Suri. Fb: zairaidriscom

Tags: , ,

Banner – Reunion Twenty Ten

Icon Written by zaira on 13/11/2010 – 6:28 pm

Salam. Pada 5 – 6 November lepas, saya dan keluarga berkesempatan menghadiri Reunion Twenty Ten iaitu aktiviti yang dianjurkan untuk bekas pelajar MRSM Kem Terendak Batch 91/94. Aktiviti tersebut telah diadakan di Kalumpang Resort and Training Centre. Walaupun tidak ramai yang dapat hadir, tetapi ianya tetap meriah. Dapat berjumpa rakan lama, mengimbau kenangan semasa belajar [...]

Tags:

Bunting – ommei.com

Icon Written by zaira on 08/11/2010 – 1:12 pm

Salam.. Kebelakangan ini, agak sibuk. Baru berpindah rumah, cuti raya dan sebagainya. Blog pun tak ber “update”. Bangunan rumah ni adalah bangunan baru. Jadi, pihak yang berkenaan masih belum dapat menyambungkan talian telefon dan internet ke rumah. Buat masa sekarang, hanya dapat online dengan menggunakan perkhidmatan “broadband” sahaja. Agak lambat terutamanya bila membabitkan fail yang [...]

Tags:

Bunting Dengan T-Stand

Icon Written by zaira on 06/06/2010 – 12:14 pm

Salam.. Berikut adalah contoh bunting bersaiz 2ft x 5ft beserta T-Stand.. Bunting ini ditempah oleh Zamrar @ www.rarfashion2u.com untuk digunakan semasa Jualan D’Best anjuran Wanita Melayu.Com pada 26 Jun hingga 27 Jun 2010 di Dataran Peniaga Kompleks Sukan Bukit Jalil.. Anda semua juga dijemput untuk hadir ke Karnival tersebut. Terdapat banyak gerai yang menawarkan pelbagai barangan [...]

Tags: , ,

Banner & Bunting – Perbezaan

Icon Written by zaira on 27/04/2010 – 2:01 pm

Salam.. Mungkin ada yang agak keliru dengan perbezaan antara “Banner” dan “Bunting” (disebut “banting”).  Untuk makluman, perbezaan antara kedua-duanya adalah seperti berikut: Banner : kedudukan melintang Bunting : kedudukan menegak Sebagai panduan, saiz Bunting yang selalu ditempah ialah (selalunya digunakan utk pameran / booth): 2ft x 4ft 2ft x 5ft 2ft x 6ft Selain itu, [...]

Tags:

Flyers & Bunting – MiraManik

Icon Written by zaira on 23/04/2010 – 3:40 pm

Salam.. Untuk minggu ni, saya ingin kongsikan bersama anda flyers dan bunting yang dibuat untuk MiraManik (www.kedaimanik.com).. Selain menjual manik, beliau juga mengadakan kelas/bengkel sulaman manik dan labuci.. Cantik betul hasil jahitan tangan beliau dan yuran kelas pun sangat berbaloi.. Di bawah ialah design utk flyers (depan & belakang):  Dan untuk bunting: Terima kasih..

Tags: ,

Bunting – Nasrin Ibtisam e-Catalogue

Icon Written by zaira on 16/03/2010 – 10:53 pm

Salam.. Terasa lama sungguh tak update blog ni.. agak sibuk untuk menyiapkan tempahan yang kebanyakannya diperlukan dengan kadar segera.. alhamdulillah.. masih sempat disiapkan pada masanya walaupun sibuk dengan anak yang semakin “aktif” dan memerlukan perhatian yang lebih.. Kali ini saya ingin kongsikan dengan anda bunting yang dibuat untuk Nasrin Ibtisam e-Catalogue Shop (www.cybercatalogshop.com/forum).. salah seorang [...]

Tags: ,